BIOLOGISCH

Varkensvlees 

Het is vanaf heden mogelijk om onderdelen in het pakket te ruilen
(in overleg)


Biologisch varkensvlees pakket
 
2 Filetlapjes
2 Procureurlapjes
2 Hamlapjes
4 Saucijsjes (verse worst)
1 Shoarma
4 Speklappen
4 Hamburgers
1 Gehakt
2 Schnitzels
2 Ribkarbonades
1 Nasivlees
2 Gehaktballen


 
 
 
 


 
Bestel nu
 

Vraag & Antwoord

De meest gestelde vragen vind je op deze pagina.
Staat jouw vraag er niet bij? Vul het contactformulier in, stel je vraag en BoerBas probeert je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Waar wordt het varken geslacht?
De varkens van BoerBas worden geslacht bij zelfslachtend slager Henk Jonkers in Est. Henk heeft het hele proces van slachten zelf in de hand en is al sinds 2005 Skal gecertificeerd. Zo zijn ook alle kruiden en specerijen die gebruikt worden van biologische oorsprong.

Is BoerBas varkensvlees echt biologisch?
Ja, het vlees van BoerBas mag het biologisch logo dragen. Dit is het europees blaadje. Als dit keurmerk op het product staat is de hele keten van A tot Z biologisch gecertificeerd en gecontroleerd.
Zo weet je zeker dat je betaalt voor echt biologisch varkensvlees. Daarnaast mag je natuurlijk zelf komen kijken hoe BoerBas zijn varkens leven. Zo kan je met eigen ogen zien hoe biologische varkens leven,

Is het mogelijk om een bezoek aan de boerderij van BoerBas te brengen?
Als je een vleespakket bestelt, kun je dit ophalen op de boerderij. Op zaterdag is het winkeltje geopend van 10u tot 12u. BoerBas geeft je dan graag persoonlijk een rondleiding. Groepen groter dan 5 personen uitsluitend op aanvraag.

Waarom verkoopt BoerBas het vlees in pakketten?
Aan een varken zitten verschillende onderdelen. Als je bijvoorbeeld graag een schnitzel of een hamlapje eet, dan zou je eigenlijk ook de andere onderdelen van het varken moeten eten. Om er zeker van te zijn dat al het biologische varkensvlees gebruikt wordt, zijn de pakketten zo samengesteld dat er niets verloren gaat

Hoeveel betaal ik voor een pakket en wat zit er nu precies in?
Een pakket bestaat uit alle onderdelen van een varken samen gesteld in een pakket. De prijs van het vlees is €14,50 per kilo. Het gewicht van een tweepersoons pakket is ongeveer 3,5kg. Dit kan wat verschillen doordat niet ieder stukje vlees even groot is. Dit wordt uiteindelijk ook verrekent in de prijs, zo betaalt iedereen altijd evenveel voor een pakket.

Als ik op vrijdagavond nog een bestelling plaats, kan ik die dan de dag erop ophalen?
Helaas is dat niet mogelijk. Bestellingen voor woensdagavond 2300u kunnen vaak de zaterdag erop worden opgehaald. (Zolang de voorraad strekt). 

Hoe vers is het vleespakketje dat ik koop?
Als het varken is geslacht en uitgebeend wordt het meteen door slachter Henk ingevroren. Zo blijft het vlees lekker vers. Tussen het slachten en uitbenen zitten enkele dagen en verblijft het vlees in de koelcel. Hierdoor rijpt het vlees, zoals men dat noemt. Dit komt de smaak ten goede want goed vlees mag tijd kosten.

Wat is een zeug, beer, borg of big?
Bij varkens noem je de meisjes een zeug en de jongens een beer. Een gecastreerde beer noemen we een borg. Een big is een varken tot een leeftijd van 12 weken. Dan weegt hij of zij zo'n 25 a 30 kilogram. Daarna noemen we het een vleesvarken.

Wat zijn de contactgegevens van BoerBas?
De boerderij bevindt zich aan de Bernhardstraat 21 in Rucphen. Kvknummer: 20159363, Skalnummer 027874. 

Wil je contact met BoerBas?
Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . een belletje of Appje naar 0615658715 of vul het contactformulier in.