BIOLOGISCH

Varkensvlees 

Het is vanaf heden mogelijk om onderdelen in het pakket te ruilen
(in overleg)


Biologisch varkensvlees pakket
 
2 Filetlapjes
2 Procureurlapjes
2 Hamlapjes
4 Saucijsjes (verse worst)
1 Shoarma
4 Speklappen
4 Hamburgers
1 Gehakt
2 Schnitzels
2 Ribkarbonades
1 Nasivlees
2 Gehaktballen


optioneel:

Buikspek
Fricandeau
Filetrollade
Procureur
 
 
 


 
Bestel nu
 

Vlaamse stoverij van varkenswangen

4 personen
45 minuten
gemiddeld
Vlaamse stoverij van varkenswangen

Ingredienten

4 BoerBas varkenswangetjes
olijfolie
Kruidentuiltje: 1 takje tijm, 1 laurierblaadje, 1 peterseliestengel.
1 grote ui, gesnipperd.
2 boterhammen (bruin of wit)
1 tl mosterd 
1 flesje donker bier (niet te zoet)
1 liter bruine fond
peper en zout

Bereiding

1. Smeer de wangen in met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de wangen aan beide kanten bruin op hoog vuur.

2. Giet het overtollige vet af en blus het geheel af met wat bier. Giet daarna alles in een stoofpot.

3. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de ui langzaam bruin. Giet ook hiervan het overtollige vet weg en blus het met wat bier. Voeg het toe aan het vlees in de stoofpot.

4. Smeer de beide boterhammen in met de mosterd. Voeg deze en de rest van het bier en de fond bij het vlees. Breng aan de kook.

5. Laat alles zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is.

Bij dit gerecht is het heerlijk om friet te eten!
Smakelijk!
  Bekijk alle recepten