BIOLOGISCH

Varkensvlees 

Het is vanaf heden mogelijk om onderdelen in het pakket te ruilen
(in overleg)


Biologisch varkensvlees pakket
 
2 Filetlapjes
2 Procureurlapjes
2 Hamlapjes
4 Saucijsjes (verse worst)
1 Shoarma
4 Speklappen
4 Hamburgers
1 Gehakt
2 Schnitzels
2 Ribkarbonades
1 Nasivlees
2 Gehaktballen


Verder ook verkrijgbaar:
BBQ VLEES
Buikspek
Fricandeau
Procureur
of
Vleesschaal (5 stuks pp)
 
 
 


 
Bestel nu
 

Varkenstong in madeirasaus

2 personen
135 minuten
moeilijk
Varkenstong in madeirasaus

Ingredienten

1 BoerBas varkenstong
1/2 BoerBas varkenspoot
2 l water
2 stengels selderij
1½ wortel
1 teentje knoflook
grof gemalen zwarte peper
takjes tijm
2 laurierblaadjes
1 kruidnagel
1 ui
200 gram champignons
½ sjalot
¼ citroen
7½ cl madeirawijn
1 el tomatenpuree
30 gram bloem
30 gram boter
takjes peterselie
peper en zout

 

Bereiding

Voor wie iets meer tijd heeft:
Leg de tong in een bak met gezouten water een nachtje in de koelkast. Leg de tong daarna enkele uren in een bak water om te ontzouten.

1. Zet een grote pan water op een matig vuur en was alle groenten.

2. Snijd de wortels en de selderij in grove stukken. Gebruik ook het loof van de selderij. Dit alles gaat in de pan met water.

3. Snijd de ui in grote stukken en kneus de look. Gooi de ui en de ongepelde knoflook ook in de pan. Voeg ook de kruidnagel, tijm, laurier en de peper toe. Breng aan de kook.

4. Maak de varkenspoot goed schoon, ook tussen de tenen. Leg deze en de tong in de bouillon.

5. Laat dit 90 minuten sudderen. Haal daarna het vetlaagje weg wat nu op de bouillon drijft.

6. Maak de champignons schoon en snijd ze in kwarten.

7. Haal de bouillon incl. vlees door een zeef en laat de tong wat afkoelen.

8. Maak nu de roux (basis) voor de saus. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe als de boter nog bruist. Laat het even bakken zodat de bloemsmaak verdwijnt.

9. Schep een deel van de bouillon bij de roux en roer dit glad met een garde. Laat de saus binden. Mocht de saus te dik zijn, voeg dan nog wat bouillon toe. Houd de saus warm op een matig vuur.  

10. Voeg nu de tomatenpuree toe en proef de saus even. Je kan er naar eigen smaak nog wat peper en zout bij doen.

11. Snijd de sjalot in zo klein mogelijke stukjes. Smelt boter in een pan en bak hierin de kwartjes champignon tot ze bruin kleuren. Voeg daarna de sjalot snippers toe en kruid de champignons met wat peper en zout.

12. Voeg de champignons en sjalot toe aan de saus. Giet ook de madeirawijn erbij. Roer, proef en voeg evt. peper en zout toe.

13. Voeg wat snippers peterselie toe en wat citroensap.

14. Pak nu de varkenstong erbij en snijd het uiteinde (gedeelte vet) eraf en pel het vel van de tong. Snijd daarna de tong in dunne lapjes. (0,5 cm)

15. Leg het vlees op een bord en schep de saus erover.

Aardappelkroketjes zijn een aanrader hierbij!
Succes en eet smakelijk! Bekijk alle recepten