BIOLOGISCH

Varkensvlees 

Het is vanaf heden mogelijk om onderdelen in het pakket te ruilen
(in overleg)


Biologisch varkensvlees pakket
 
2 Filetlapjes
2 Procureurlapjes
2 Hamlapjes
4 Saucijsjes (verse worst)
1 Shoarma
4 Speklappen
4 Hamburgers
1 Gehakt
2 Schnitzels
2 Ribkarbonades
1 Nasivlees
2 Gehaktballen


optioneel:

Buikspek
Fricandeau
Filetrollade
Procureur
 
 
 


 
Bestel nu
 

Varkenspoot met bier

2 personen
120 minuten
gemiddeld
Varkenspoot met bier

Ingredienten

2 BoerBas varkenspoten
3 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
1 el zout
1 el komijn
250 ml bier of 250 ml heet water

Bereiding

1. Zorg ervoor dat de varkenspoten goed schoon zijn. Vooral tussen de tenen, daar kan soms nog wat haar zitten.

2. Zet een grote pan water op het vuur en breng het aan de kook. Zorg dat de pan groot genoeg is zodat de poten er in zijn geheel in kunnen. Laat de poten ruim een kwartier koken.

3. Haal de poten uit het water en laat ze even afkoelen. Zet ondertussen de oven aan op 220 graden.

4. Wrijf de poten in met de geperste knoflook, het zout en de komijn.

5. Leg de poten in een ovenschaal of braadslee en giet hierover het bier of het water. Plaats de schaal 60 minuten in de oven. Draai de poten regelmatig om zodat ze goed garen. Bedruip ze daarbij met het aanwezige vocht.  

6. Draai na een uur de oven terug naar 180 graden en rooster ze nog zeker een half uur. Blijf ze omdraaien en insmeren met het vocht, dit zorgt voor een mooi resultaat. Komt de ovenschaal "droog" te staan, giet er dan wat heet water of bier bij.

En... klaar is Kees!
  Bekijk alle recepten