BIOLOGISCH

Varkensvlees 

Het is vanaf heden mogelijk om onderdelen in het pakket te ruilen
(in overleg)


Biologisch varkensvlees pakket
 
2 Filetlapjes
2 Procureurlapjes
2 Hamlapjes
4 Saucijsjes (verse worst)
1 Shoarma
4 Speklappen
4 Hamburgers
1 Gehakt
2 Schnitzels
2 Ribkarbonades
1 Nasivlees
2 Gehaktballen


optioneel:

Buikspek
Fricandeau
Filetrollade
Procureur
 
 
 


 
Bestel nu
 

Procureur-lapje

2 personen
60 minuten
gemiddeld
Procureur-lapje

Ingredienten

2 lapjes procureur van BoerBas
2 tl paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl suiker (liefst bruine of rietsuiker)
2 tl peper
1 tl zout

1 grillpan 
 

Bereiding

  1. Haal de procureurlapjes uit de vriezer en leg ze in een bak of pan met lauw tot warm water. Na 15 minuten zijn de lapjes ontdooit en kan je ze uit de verpakking halen en op een bord leggen.
     
  2. Meng de paprikapoeder, knoflookpoeder, suiker, peper en zout in een schaaltje.
     
  3. Dep de procureur lapjes droog en wrijf ze volledig in met het mengsel. Zet het bord met de lapjes 30 minuten in de koelkast.
     
  4. Haal de lapjes uit de koelkast en verhit een klontje boter in de grillpan. Braad de lapjes aan beide kanten bruin.
In de koelkast onttrekt het zout het vocht uit de lapjes, hierdoor trekt de suiker in het vlees. Als je de lapjes bakt carameliseert de suiker.

Hou je echt van zoet dan kan je de lapjes ook eerst nog 15 minuten in appelsap leggen. Bekijk alle recepten