BIOLOGISCH

Varkensvlees 

Het is vanaf heden mogelijk om onderdelen in het pakket te ruilen
(in overleg)


Biologisch varkensvlees pakket
 
2 Filetlapjes
2 Procureurlapjes
2 Hamlapjes
4 Saucijsjes (verse worst)
1 Shoarma
4 Speklappen
4 Hamburgers
1 Gehakt
2 Schnitzels
2 Ribkarbonades
1 Nasivlees
2 Gehaktballen


Verder ook verkrijgbaar:
BBQ VLEES
Buikspek
Fricandeau
Procureur
of
Vleesschaal (5 stuks pp)
 
 
 


 
Bestel nu
 

Karbonade met uiensaus

4 personen
30 minuten
makkelijk
Karbonade met uiensaus

Ingredienten

4 BoerBas ribkarbonades
300 gram rijst
1 struik bleekselderij (geschild)
50 gram boter
2 uien
2 el bloem
350 ml volle melk
1 bekertje crème fraîche  (125 ml)
75 ml water

Bereiding

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Snijd de bleekselderij in stukken van 6 tot 8 cm. Bewaar het blad.

3. Smelt de helft van de boter in een pan, voeg hierbij de selderij en 75 ml water toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de selderij afgedekt 8 tot 10 minuten. Schep het blad erdoor en breng op smaak met peper en zout.

4. Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak deze in circa 6 minuten bruin en gaar. Keer halverwege. Leg het vlees daarna apart op een bord met daarop een deksel om het warm te houden.

5. Bak de uien 5 minuten in dezelfde pan. Strooi daarna de bloem erover en bak nog 1 minuut. Roer beetje bij beetje de melk erdoor zodat er een gebonden saus ontstaat. Voeg daarna de crème fraîche erdoor. (mocht de saus te dik zijn, dan kan je hem verdunnen met melk of water)

6. Serveer de karbonades met de saus erover. Geef de bleekselderij en de rijst erbij.

Smakelijk eten! Bekijk alle recepten