BIOLOGISCH

Varkensvlees 

Het is vanaf heden mogelijk om onderdelen in het pakket te ruilen
(in overleg)


Biologisch varkensvlees pakket
 
2 Filetlapjes
2 Procureurlapjes
2 Hamlapjes
4 Saucijsjes (verse worst)
1 Shoarma
4 Speklappen
4 Hamburgers
1 Gehakt
2 Schnitzels
2 Ribkarbonades
1 Nasivlees
2 Gehaktballen


optioneel:

Buikspek
Fricandeau
Filetrollade
Procureur
 
 
 


 
Bestel nu
 

Gemarineerde varkenswangen

2 personen
120 minuten
gemiddeld
Gemarineerde varkenswangen

Ingredienten

2 Boerbas varkenswangetjes
50 gram boter
25 gram suiker
2 dl bouillon
1 el honing
1.5 dl yoghurt
1 ui, gesnipperd
1 tl korianderpoeder
sap en geraspte schil van 2 limoenen
1.5 dl witte wijn
1 tl kaneel
zout en peper
 

Bereiding

Let op! Het marineren van de varkenswangen moet ongeveer 6 uur van te voren gebeuren!

1. Meng de honing, yoghurt, ui, korianderpoeder, sap en schil van de limoenen, de wijn en het kaneel in een kom.

2. Leg de varkenswangen hierin en laat het ongeveer 6 uur marineren. 

Na de 6 uur:
 
3. Vermeng 25 gram boter en 25 gram suiker met elkaar in een bak. Neem de varkenswangen uit de marinade en dep ze droog. Wrijf ze vervolgens in met het mengsel van boter en suiker.

4. Smelt de overige boter in een pan en bak hierin de varkenswangen rondom bruin. Giet de bouillon erbij en de helft van de marinade.

5. Doe een deksel op de pan en laat de varkenswangen ongeveer 1 uur stoven. (Bij wat dikkere wangen wat langer)

Geniet van uw niet allerdaagse vleesje! Bekijk alle recepten