Klaar om te bbqen?

Vraag jou BBQ-Bingo Kaart aan via onderstaande button.


 
 
 
 


 
Bestel nu
 

BoerBas & De Groene Weg

De boerderij van BoerBas ligt net buiten het dorpje Rucphen. Al sinds 1950 wordt hier geboerd. Halverwege 2013 is de boerderij omgebouwd en nu geschikt voor de biologische landbouw. Bij BoerBas willen we een boerderij waarbij met plezier en vrijheid gewerkt kan worden. 
Zeg maar; Boergondisch Boeren!

De boerderij huisvest zo'n 75 zeugen en 540 vleesvarkens. Alle varkens worden op de boerderij geboren en blijven hier, totdat ze naar de slachterij van De Groene Weg gaan. Tijdens hun leven houden wij ze biologisch. 100% gecertificeerd volgens de biologische wetgeving aangevuld met de normen en waarden van De Groene Weg keten.
In vogelvlucht komt dit neer op:
 
  • Géén gebruik van kunstmest;
  • Géén gebruik van bestrijdingsmiddelen;
  • Géén gebruik van GGO's (genetisch gemodificeerd organisme);
  • Alle varkens, ook de allerkleinste, hebben te allen tijde een buitenuitloop tot hun beschikking;
  • Het binnenhok bestaat voor de helft uit een dichte vloer met daarop een lignest van biolgische geteeld strooisel;
  • Biologische varkens behouden hun krulstaart;
  • Er wordt geen gebruik gemaakt van preventieve antibiotica;

Winnaar Wakker Dier - Mooiste modderpoel van Nederland 2018

In 2018 zijn wij verkozen tot de winnaar van de mooiste modderpoel van Nederland, georganiseerd door Wakker Dier. Onze zeugen kunnen van april tm november in de weide en hebben hierbij beschikking over een lekkere modderige modderpoel!
De Kraamstal
Onze biggetjes worden geboren in de "kraamstal".
Hier heeft de zeug haar eigen plekje met uitloop naar buiten. In het hok heeft ze stro wat de zeug gebruikt voor het maken van een nestje, waarin ze dan kan werpen* (*Een bevalling bij varkens noem je werpen)

Een zeug draagt haar biggen 3 maanden, 3weken en 3dagen.
Als de biggetjes geboren zijn blijven ze minstens dagen bij de zeug. Na deze periode kunnen de biggen goed zelfstandig voer eten en, zo gezegd, op hun eigen pootjes staan.De Groene Weg, de biologische keten van BoerBas.

Wij houden biologische varkens. Goed gehouden dieren, gecertificeerd volgens de biologische wetgeving, verrijkt met de aanvullende normen van De Groene Weg. Waaronder, gebruik van biologisch strooisel, Fair Trade zaken doen en de zeugen in de weide.De Groene Weg is vanaf onze biologische start in 2013 de schakel tussen BoerBas en de biologische consument in Nederland.
Een (klein) deel van ons varkensvlees verkopen wij lokaal vanaf de boerderij, Dit is natuulijk de ideale wereld maar niet de realiteit.
Onze consument zit in Nederland en niet alleen in Rucphen..
Samen met andere gecertificeerde biologische boeren leveren wij onze biologische dieren aan de keten De Groene Weg.

Zij nemen de verwaarding van dit kostbare vlees voor hun rekening en betalen ons een eerlijke prijs voor het houden van de biologische dieren.

Nu brengen wij De Groene Weg keten dichter bij jou. Het vlees wat bij ons besteld wordt komt vanuit De Groene Weg terug naar onze boerderij, zodat ook, in onze omgeving, iedereen kan genieten van een (h)eerlijk stukje biologisch vlees.  

Graag zien wij jou voor een lekker stukje biologisch varkens- of rundvlees bij ons op de boerderij/

Geopend:
vrijdagmiddag van 15 tot 17 en
zaterdag van 10 tot 12. 

Ben je geïnteresseerd in De Groene Weg en waar alle slagerijen in Nederland zitten??
Klik dan >>HIER<<