BIOLOGISCH
Varkensvlees 
 

Nieuw in het assortiment

Rookworsten & Gehaktballen. (ook los verkrijgbaar)


Standaard vleespakket
Filetlapjes
Procureur
Saucijsjes
Hamlappen
Shoarma
Speklappen
Hamburger
Gehakt
Schnitzels
Ribkarbonades
2 stuks
2 stuks
4 stuks
2 stuks
1 porties
4 stuks
4 stuks
1 porties
2 stuks
2 stuks
 


 
Bestel nu
 

Verse tomatensoep met balletjes

4 personen
45 minuten
makkelijk
Verse tomatensoep met balletjes

Ingredienten

250 gram BoerBas varkensgehakt
250 gram rundergehakt van Bio+
1 winterpeen
1 grote ui
3 teentjes knoflook
8 roma tomaten
3 bouillonblokjes (rund)
olijfolie
700 ml water
peper en zout
 

Bereiding

1. Snijd de ui, winterpeen en knoflook in stukken.

2. Pak een soeppan en verwarm hierin wat olijfolie. Voeg de ui, winterpeen en knoflook toe en verhit deze 5 minuten. Goed roeren.

3. Voeg nu het water toe en de 3 bouillonblokjes. Was de tomaten en snijd deze in kwarten en doe ze ook in de pan.

4. Laat het zo'n 15 minuten goed koken.

5. Vermeng ondertussen beide gehaktsoorten door elkaar en voeg ook peper en zout toe. Er mag best wat peper op, voor een lekkere pittige smaak. Draai balletjes van het gehakt. Roer af en toe nog even in de pan met soep.

6. Zet het vuur even uit en vermeng alles met een blender. Breng de soep daarna weer aan de kook en voeg de balletjes toe. Zorg ervoor dat je goed blijft roeren, zeker als de soep gaat koken. Laat de soep ongeveer 20 minuten op staan, zodat de balletjes goed gaar zijn.

Geniet van een heerlijke versgemaakte tomatensoep! Bekijk alle recepten